Nyheter
May 20, 2019

BESTR – en online treningsdagbok for vinnere

BESTR er det norrøne navnet for «å bli bedre» eller «å bli best». Dette navnet føler vi passer bra til en treningsdagbok som kan skilte med flest utøvere som har vunnet medaljer i OL, VM og EM.

Idéen til BESTR kom da Bjørn Birkeland og Kristian Gahre jobbet med å lage databaseløsninger for idretten og ønsket å samarbeide med de beste. Det var derfor naturlig for duoen å henvende seg til Olympiatoppen.

Ønsker du å oppnå bedre resultater?

Prøv treningsdagboken

– De hadde nettopp startet et prosjekt med å lage en elektronisk treningsdagbok. Vi ble koblet opp mot den, og etter kort tid spurte de om vi ville overta og videreutvikle Olympiatoppens treningsdagbok sammen med dem. Det sa vi ja til. I 17 år samarbeidet vi om å utvikle og lage det fagpersoner og trenere omtaler som verdens beste treningsdagbok.

Kristian Gahre har vært med på å utvikle BESTR. 


Derfor trengte Olympiatoppen treningsdagbok

Olympiatoppen ville at utøverne skulle bli bedre på det de var gode på, rett og slett. I tillegg ville de gjøre kommunikasjonen mellom trener og utøver enklere. Samt overføre kunnskap fra én idrett til andre idretter slik at en lærte av hverandre.

– Man bør bruke treningsdagbok fordi den gir deg oversikten du trenger. BESTR rommer planlegging, loggføring av trening, statistikk, tester og replanlegging. Den får deg i mål.

I fjor gikk Tommy Sørlien og Kristian sin egen vei, og treningsdagboken skiftet navn til BESTR. Nå skal den ut til folket. Alle som er i et utøver-trener-forhold kan ta den i bruk.

– Dagboken passer for alle, uansett alder og mål. Den er enkel i bruk for såvel utøver som trener. Den er oversiktlig og det tar maksimalt 2 minutter å loggføre en treningsøkt.

Verdens beste treningsdagbok?

Kristian fastholder at BESTR er verdens beste treningsdagbok. Og dette er grunnen:

– BESTR er den dagboken i verden som har flest utøvere som har vunnet medaljer i OL, VM og EM. I OL i PyeongChang i 2018 var Norge, med bare 5,5 millioner innbyggere, den beste nasjonen og vant hele 39 medaljer. Norge var også beste idrettsnasjon på nettstedet Greatest Sport Nations, hvor de summerer innsatsen fra 82 forskjellige idretter. Ikke bare vinteridretter. I deres måling per innbygger ligger Norge langt foran nummer to på listen. Bruken av vår treningsdagbok er en av nøkkelfaktorene her. Det er Norges skjulte hemmelighet. Nå bruker det Norske svømmelandslaget og herrelandslaget i langrenn BESTR.

Nå målene dine

– Hvilke treningsmål har du selv oppnådd med treningsdagboken?

– Jeg har deltatt i Vasaloppet tre ganger. Første gang brukte jeg nesten ti timer, andre gang litt over åtte timer. Året etter sju timer. Systematisk trening og oppfølging over tid gir resultater.

– Hva er du mest stolt over ved BESTR?

– Vi er meget stolte og ydmyke over at så mange av verdens beste idrettsutøvere og trenere bruker den dagboken vi har utviklet sammen med et meget kompetent fagmiljø. Det er takket være dette fagmiljøet vi har kommet så langt som vi har.

Jeg vil også nevne at vår treningsdagbok har vært brukt i forbindelse med 14-15 forskjellige doktoravhandlinger. Det sier litt om validiteten av innholdet. Det er vi stolte av.

Derfor bør du bruke BESTR treningsdagbok:

  • BESTR gjør det lettere å følge opp en plan.
  • Kommunikasjon med trenere og støtteapparat er en integrert del av løsningen.
  • Statistikken er enkel og oversiktlig, og viser tydelig om du er på riktig vei eller ikke.
  • BESTR hjelper deg å nå dine personlige mål med trening, enten det er

- å komme i bedre form

- gjennomføre et mosjonsløp

- vinne en konkurranse eller bli best i verden.

  • BESTR viser statistikk og gjør at du som trener kan sammenlikne en utøver med andre.
  • Dagboken blir brukt av flere av verdens beste idrettsutøvere.

Flere innlegg

Related content

Besøksadresse
Rosenborggata 19 A
0356 Oslo

Postadresse
PB 5273 Majorstuen
0356 Oslo

post@bestr.no
Visiting address
Rosenborggata 19 A
0356 Oslo

Postal address
PB 5273 Majorstuen
0356 Oslo

post@bestr.no
Profil og webdesign av: Interaktiv Design