Nyheter

9 gode grunner til å bruke treningsdagbok

Er du på jakt etter bedre treningsresultater? Her finner du noen av de viktigste grunnene til å loggføre treningen din.

Foto: Adobe Stock

Mange som trener har én eller annen gang vurdert å ta i bruk en treningsdagbok. Med BESTR får du tilgang til de samme verktøyene som proffene bruker når de skal vinne store mesterskap.

1. Du holder motivasjonen oppe og gjennomfører planene dine. Veldig mange faller av treningsopplegget sitt fordi de mangler et langsiktig fokus. Du starter med et pang og ser resultater hver eneste uke. Men så skjer det noe. Resultatene kommer ikke like hyppig, og det blir stadig vanskeligere å pushe seg selv. 

Et sikkert tips for å holde motivasjonen oppe over lengre tid, er å planlegge og følge opp egen progresjon. Når du hele tiden fører statistikk over øktene dine, får du øye på hver minste lille forbedring (for du kan faktisk ikke forvente like bratt progresjon som du hadde helt i begynnelsen). Dessuten fanger du opp hva du må jobbe ekstra med for å bli bedre.

2. Den hjelper deg å nå dine personlige mål med treningen, enten det er å komme i bedre form, gjennomføre et mosjonsløp, vinne en konkurranse eller bli best i verden. Ved å skrive ned målene dine, utgangspunktet ditt og så loggføre treningsøkter og resultater, ser du svart på hvitt hvordan du nærmer deg målet. I BESTR får du dessuten tilgang til avansert statistikk presentert i et brukervennlig format.

Skal du trene i sommervarmen? Da bør du få med deg disse tipsene.

3. Du lærer deg å jobbe systematisk. Når du har en rutine og følger et fast program, kommer resultatene raskere enn om du trener vilkårlig. Du blir dessuten «tvunget» til å hele tiden måle deg opp mot tidligere økter, noe som vekker konkurranseinstinktet. Dette er en viktig motivasjonsfaktor for mange.

4. Den gir struktur og forutsigbarhet. Veldig mange trener alene, uten en trener som legger opp en plan og passer på at du gjennomfører. En treningsdagbok gjør det enklere å klare dette på egenhånd. Når du har planlagt øktene dine i en dagbok for en lengre periode fram i tid, er sjansen mye større for at du faktisk kommer deg på trening.

Ønsker du å oppnå bedre resultater?

Prøv treningsdagboken

5. Den analyserer dataene dine. Analyseverktøyet i BESTR treningsdagbok er enkelt å bruke. Du ser hva som fungerer og ikke, slik at du kan replanlegge treningen din underveis. Du kan også analysere avvik (når noe ikke har gått helt som planlagt) og sammenligne med tidligere perioder. For aktive utøvere er det for eksempel nyttig å sammenligne med samme periode tidligere år, slik som oppkjøringen mot konkurransesesongen.

Les også: Slik får du mest ut av BESTR treningsdagbok


6. Som utøver kan du enkelt holde kontakt med treneren din. Kommunikasjon med trenere og støtteapparat er en integrert del av BESTR-løsningen. Her kan du dele videoer, bilder, linker og skrive kommentarer til treneren din. På den måten slipper du å bruke tid og krefter på tungvinn e-postkorrespondanse.

BESTR treningsdagbok er populær blant norske idrettsutøvere. Foto: Adobe Stock.

7. Som trener er dagboken et uvurderlig verktøy. Med BESTRs trenerabonnement kan du følge opp et ubegrenset antall utøvere. Du kan tracke deres progresjon og sette opp skreddersydde økter for hver enkelt. Dessuten kan du kommentere direkte i utøvernes treningsplaner. For trenere som skal følge opp mange utøvere samtidig, er dagboken en stor hjelp i hverdagen.

8. Mål deg med andre. Har du stort konkurranseinstinkt? I BESTR kan du sammenligne treningsplan og progresjon med andre utøvere. Dere kan samarbeide om å sette opp treningsprogrammer og konkurrere fra uke til uke. I statistikken ser du tydelig om du er på riktig vei eller ikke.

9. Tren som verdens beste utøvere. Mange av Norges mestvinnende idrettsutøvere har brukt BESTR i lengre tid. Muligheten til å dokumentere og kvalitetssikre alle ledd i treningsprosessen er ett av verktøyene som sikrer norske mesterskapsmedaljer. Prøv BESTR du også!

Flere innlegg

Related content

Besøksadresse
Rosenborggata 19 A
0356 Oslo

Postadresse
PB 5273 Majorstuen
0356 Oslo

post@bestr.no
Visiting address
Rosenborggata 19 A
0356 Oslo

Postal address
PB 5273 Majorstuen
0356 Oslo

post@bestr.no
Profil og webdesign av: Interaktiv Design